KÉPEK - GALÉRIA


  1. TV, újság, média megjelenések


  TV-S SZEREPLÉSEK

  2017.03 2017.03

  Érdi újság 2017.04

  ÚJSÁGOK

  2017.03 2017.03 2017.03 2017.03

  2017.03 Érdi újság 2017.02 Érdi újság 2017.01

    

    

  Lap tetejére >>

  2. Idézetek, mesék, gondolatok, amelyek erőt adnak
  Mesék:  Gondolatok egy szülőtársunk, Bubó tollából:

  Gyümölcseink...
  Azt mondják, hogy ha az ember kimenne a piacra a bánatával mindig a sajátjával jönne vissza. Ha belegondolunk ez valóban így van. „ Jobbat „ nem adnának a „ rosszabbat „ meg nem kérnénk. Közben elmorfondírozunk, miért is cserélnénk el ? Csak azért mert nem illik bele egy idilli kertbe ? Mert van, akik szerint a mi gyümölcsünk nem szabványos ? ÉS valójában ki az, aki eldönti ( eldöntheti ) hogy mi a megfelelő ? Miért nem veszik észre,hogy a mi gyümölcsünk is hordoz értékeket ? Rendben, nem tökéletes, de azért nem tökéletlen !!Lehet, van aki nem vehet részt a gyümölcsök szavalóversenyén, de mégis egyetlen kimondott szava könnyeket csal a szemünkbe. Talán a zenéhez se ért profi módon, mégis hamiskás dalocskája egész nap a fülünkben cseng. Aztán tudjuk élsportoló sem lesz, de minket csetlő-botló léptei büszkeséggel tölt el. Nem tudják, mert talán nem is akarják tudni, hogy mennyi energia és kitartás ( és átsírt éjszaka ) kell ezekért az áhítva várt kimondott szóért, hamiskás dalocskáért, botladozó léptekért. Nem érzik, mert nem érezhetik, milyen fájdalommal jár, hogy a mi termésünket nem hívják gyümölcs-születésnapra, mert Ő ugyebár nem idilli. Visszagondolunk a múlt sérelmeire, igazságtalanságaira és szinte észre sem vesszük, hogy közben "hazaértünk". Alaposan szemügyre is vesszük gyümölcsünket. Mosolygunk. Ohhh ugyan ! Még, hogy nem elég formás ? DE milyen hamvas ! Nem elég piros ? DE milyen ropogós ! Nem elég édes ? DE milyen illatos ! Nem elég . . . ? . . . DE elég ! Mi vetettük el eme kis magocskát, mi tápláltunk testünkkel, mi öntöztük könnyünkkel, a mi karunk óvta vihartól és a mi lelkünk melege növesztette. Mi voltunk mellette, amikor kicsírázott, rügyet fakasztott, szirmot bontott. Senkinek nincs joga lebecsmérelni, Ő a mi gyümölcsünk és nem cserélnénk semmiféle díjnyertes, tökéletesen idilli gyümölcsre ! Gyorsan harapjunk is bele egy kicsit !!!! ( Bubó )

  Gyorsvonat...
  Robog a gyorsvonat. Fapados. Néha annyira gyors, hogy az elsuhanó állomásokat se látom. Jó lenne ha lassítana. Jó lenne, ha néha, néha megállna egy kis pihenőre. De a gyorsvonat csak robog. Közben ellenőrök jönnek, ilyenek és olyanok is. Van, aki nem a jegyet, hanem engem kezel le és közli, hogy én vagyok a hibás a gyorsaságért. Van, aki megvetően mondja, hogy elrongyolódott a jegyem és miért nem szálltam már ki. Ritkán ugyan, de olyan is van, aki kacsintva biztat, hogy lesznek lassúbb szakaszok is, csak türelem. Robog a gyorsvonat és tudom, vannak ettől gyorsabbak is, ami ugyan nem vigasztal, de erőt ad. Tudom vannak lassúbbak akiknek talán én adok erőt. Néha kiszámíthatatlan alagutak jönnek. Rám zuhan a sötétség, de kivárom a fényt. Robog a gyorsvonat. Éles kanyar. Elesek. Felállok. Elegem van ! Keresem a vészféket. Keresem. Keresem és rémülten látom, hogy NINCS ! Nincs vészfék. Ellopták ? Elrejtették valahová ? Vagy nem is szereltek fel ? Kétségbe kéne esnem ? Nagyon gyors most. Sihuhuhu-sihuhuhu. Mondókát kattognak a kerekek. „Fut, robog a kicsi kocsi, rajta ül a Hahargosi, din-don diridongó. Ha kiborul az a kocsi, leröpül a Haragosi, din-don diridongó.” - Ha kiborul az a kocsi - Ha kiborul az a kocsi - Ha kiborul az a kocsi . . . . leröpül a Haragosi !!!! NA AZT MÁR NEM ! Ez az én Haragosim ! Nem repülhet le ! Egy pillanatra mintha meg is állna a vonat, sőt mintha a vonatablakon visszaperegnének a képek. A pályaudvar ahonnan indultunk és igen emlékszem, erre és erre és amarra az állomásra is. Sőt már azt is tudom, hogy miért fapados a vonatom, azért mert én is olyan kemény vagyok. Sőt ha kell kezeletlen, szúrós, kemény. Kihúzom magam. Vállak hátra. Fejem felszegem. Hatalmas vagyok és ha kell szúrósan kemény. Mindezt bizonyítékaként pillantásommal porrá zúzom az éppen belépő kalauzt. Nekem aztán többet nem szólsz, be ! Nem oktatsz ki ! Ne azt mondd, szerinted mért vagyunk itt, hanem azt mutasd, hogy juthatunk le. A vonat felveszi szokásos ritmusát, de én már magabiztos vagyok. Ölre kelek a masinisztával és kiordítok a forgalomirányítómnak, mert ugyan az én kocsim nem fog kiborulni ! Bizony nem ! . . . . . . . Fut, robog a kicsi kocsi, karomban a Hahargosi, din-don diridongó ( Bubó )

  Lap tetejére >>

  3. Szülő találkozók  Szülő találkozók, ötletelések, tettek, info és tapasztalat cserék

  Szülőtalálkozók havonta, hogy együtt nőjjünk nagyra és kiálljunk a gyermekeinkért!  Plusz megyünk együtt évente párszor színháza, moziba, pizzériába, kávézóba, kirándulni, piknikezni, buborékot fújni, sárkányhajózni, kikapcsolódni, családostul, gyerekekkel és gyerekek nélkül, információt cserélünk, segítünk egymásnak, meghallgatjuk egymást, együtt ötletelünk, erőt adunk egymásnak.
  Szülő tréning 2018

  Ingyenes részvétel egy pszichológus által vezetett tréningen két csoportban, 15 család részére, 4*4 órában
  FONÓ - Készülődés a Mikulásra és a Karácsonyra- 2017.12.01.

  Szülők, gyermekeikkel vagy épp gyerekmentesen kapcsolódtak ki együtt egy közös mézeskalács sütéssel, diszítéssel.


  További képek megtekintése >>


  TALÁLKOZÓ AZ ÉRDLIGETI PARKBAN - 2017.09.

  Buborék eregetés, játszóterezés, piknik - csak úgy.
  A képeket Bóna Márk készítette. Markabona facebook >> Köszönjük szépen!


  További képek megtekintése >>  Szülő tréning 2017

  Ingyenes részvétel egy pszichológus által vezetett tréningen 12 család részére, 4*4 órában  Szülő találkozók, ötletelések, tettek, info és tapasztalat cserék

  Szülőtalálkozók havonta, hogy együtt nőjjünk nagyra és kiálljunk a gyermekeinkért!  Lap tetejére >>

  4. Sport rendezvények  Teljesítménytúra - 2017.10.07., ottalvós bulival a turistaházban
  Autistabarát szervezében került megrendezésre a Galyatetőn több távon teljesíthető teljesítménytúra, melyen mi is részt vettünk, közel egy tucatnyian Életfások. Táv: 20 km, utána meleg étel a turistaházban, és egy jó alvás... majdnem a toronyban aludtunk, bivakoltunk, de az időjárás a házba csalogatott többségünket. Hihetetlen jó kikapcsolódás volt! :-)


  További képek megtekintése >>


  IV. BUBORÉKFÚJÁS SÁRKÁNYHAJÓBÓL ÉS JÓTÉKONYSÁGI PIKNIK: Százhalombatta, Club Sirály Csónakház 2017.07.30.
  Sárkányhajózás, kenuzás, buborékfújás, függőágyak, fürdés, kalózhajó, célbadobás, talicskázás, futkosás, focizás, kézműveskedés és családi piknik finomságokkal

  További képek megtekintése >>


  ÉRD KÖRBE BICAJJAL: családi kerékpározás Érd körül - 2017.05.23.


  További képek megtekintése >>


  IV. BUBORÉKFÚJÁS - Séta a kereszthez, a Duna-kanyarba Százhalombattán - 2017.04.02.
  Séta a kereszthez, traktorozás, kis és óriás buborékfújás, sárkány reptetés, hordágyon lógás, piknik, csodás kilátás, fantasztikus csapat...
  További képek megtekintése >>


  SÁRKÁNYHAJÓZÁS ÉS TÜNDÉRBUBORÉK FÚJÁS: családi piknik kacifántos gyerekekkel is Százhalombattán - 2016.07.24. Részletesen a programról >>
  Akadálypálya, kincskeresés, talicskázás, "meglepetés tojás" törés, kézműveskedés, frizbee, sárkányhajózás a Dunán, óriás tündér buborék fújás, piknik asztal, jó hangulat - ez jellemezte a több, mint 100 fős családi pikniket. Aki eljött nagyon jól érezte magát, aki nem, reméljük a következőn ott lesz!
  Nézzétek meg az összes képet >>  További képek megtekintése >> és a fentiek letöltése >>


  ÉRDKÖRBE kerékpáros túra, 10 km - 2016.05.22. Részletesen a programról >>
  Kerékpárral vagy babakocsival, de mindenképp olyan színes lufikkal, mint amilyenek mi is vagyunk!
  Nézzétek meg az összes képet >>
  További képek megtekintése és a képek letöltése >>


  Suhanj befutó a 2016-os Vivicitta futóversenyen. (Gyermekeink: 8:50-től, bicajjal)


  Teljesítménytúra a Budai-hg-ben

  Lap tetejére >>

  5. Kultúrális programok  MIKULÁS ÜNNEPSÉG az Életfa csoportban, a Dizseri Tamás Habilitációs Központban 2017.12.09.
  Több, mint 40 gyermek, 80-90 fő részvételével, sok finomsággal, és a gyerekeknek Mikulás ajándékcsomagokkal valósult meg a 2017-es Mikulás ünnepség.
  A képeket Várhegyi István és Goldgruber Judit készítette. Köszönjük szépen!
  További képek megtekintése >>


  MIKULÁS ÜNNEPSÉG - 2016.12.09. a Dizseri Tamás Habilitációs Központban, közel 80 fő részvételével
  Közel 80 fő várta a Mikulást, aki két krampuszával és kedves Rudolfkájával érkezett meg pénteken délután a kacifántos gyerekekhez és családjukhoz.
  Nézzétek meg az összes képet >>  További képek megtekintése és a képek letöltése >>


  TÖKLÁMPÁSOK FÉNYÉBEN - 2016.10.31. Harcsa Csárda - Százhalombatta
  Autista barát buborékfújás töklámpások fényében a Harcsa Csárda támogatásával sok családnak szerzett önfeledt pillanatokat.

  6. Gyermekeinkről életképek

  Lap tetejére >>

Érdeklődés, kapcsolat

Érdeklődés: e-mailben vagy telefonon.


Email: eletfa.erd@gmail.com

Telefon: 06 30 550 2711

Facebook:
- ÉLETFA SZÜLŐK CSOPORTJA - zártkörű, kizárólag szülők részére szóló Facebook csoportunkban mindent megbeszélhetünk egymás között.
- ÉLETFA KÖZÖSSÉGI TÉR - zártkörű, bárki részére, akár szülők, terapeuták, rokonok, támogatók részére szóló Facebook csoportunkban szintén mindent megbeszélhetünk egymással, szélesebb körben.
Ha csatlakozni szeretnél bármelyikbe, akár mindkettőbe, kérjük írj egy emailt.