GALÉRIA - ÉLMÉNYEK, PROGRAMOK

Életfa Csoport Egyesület

Színes közösségi programok

Családi programok elemei közül a legkedveltebbek a Mikulás, a Karácsony, a buborékfújó patakparti piknik, a kirándulás, a görkorizás. Kézműves foglalkozásokon a szappankészítés, az élményfestés, a horgolás, és a karácsonyi díszek alkotása a legnépszerűbbek. Önismereti tanfolyamokon, szülőtréningeken, kommunikációs és mentorszülő képzéseken veszünk részt. A közös élmények és programok sokat segítenek a mindennapokban. A kép és videó galéria segítségével betekintést nyertek életünkbe.

ÉLMÉNYTERÁPIÁK

KIRÁNDULÁSOK

FONÓ

CSALÁDI PROGRAMOK

MIKULÁS ÜNNEPSÉG

TANFOLYAMOK

ÉLETKÉPEK

RAJZOS ÉLETKÉPEK

MÉDIA

TV és RÁDIÓ RIPORTOK, ÉLŐ ADÁSOK

M1 - Esély c. adás, 2022.08.06. (2022)

A súlyosan és halmozottan sérült gyermekek ellátása sok szereplő összehangolt csapatmunkájával oldható csak meg, Életfás közösségünk nélkül mindez nehezebb lenne.

Völgyhíd TV - Összefoglaló az Életfa Csoport tevékenységéről (2021)

Jellemző a csoporttagokra, hogy ők nem áldozatnak gondolják magukat, hanem kezükbe akarják venni az életük irányítását.

Babagenetika - élő adás Sevcsik Annával (2021)

A Babagenetika Egyesület vezetőjével, Sevcsik Annával beszélgettek az Életfa tagjai

Érd TV - Mentorszülőket képeztek (2021)

Elindult a mentorszülő képzés, közel 20 szülő bevonásával. Egy nagyon hasznos, fontos és egyben hiánypótló szerepkört teljesítenek ezek a szülők.

VI. DM Jótékonysági Foci torna (2021)

Megszületett a gondolat cégen belül, hogy milyen jó lenne, ha úgy szerveznénk focitornát a partnereinkkel, hogy a bevételét egy helyi szervezetnek adnánk, így jótékony célra fordíthanánk...

RTL Klub - Reggeli (2021)

Jótékonysági focitornával 5 millió forintot gyűjtöttek az Életfa Csoportnak - Kanyó Roland beszélgetett Mészáros-Tóth Melindával

Érd TV - Párbeszéd (2020)

Eredményes évet zárt az Életfa - Gárdos Attila beszélgetett Tarsoly Anikóval

Érd TV - Pro Publicitate Díj az Életfának (2019)

Beszélgetés Tarsoly Anikóval a díjról.

Érd TV - Mikulás (2017)

A sérült gyerekeknek ugyanolyan fontosak az ünnepek, mint társaiknak.


ÚJSÁGCIKKEK, NETES MEGJELENÉSEK

Festett köveket ajándékoznak sérült gyerekek az érdieknek (2022)

Hétéves lett az Életfa Csoport, tagjai a születésnap alkalmából most nem kapnak, hanem adnak ajándékot. Hetven festett követ helyeznek ki a városban, bárki hazaviheti. Szeretnének egy kis vidámságot, örömet csempészni a mindennapokba.

Növekedés a Covid árnyékában (2022)

Az Életfa tagcsaládjai számára nehéz, de annál változatosabb volt a Covid időszaka: mindennapjaikat ugyan befolyásolta a vírushelyzet, de elképzeléseiket, terveiket mégis várakozáson felül tudták megvalósítani.

Kacifántosok angyalai (2021)

Több civil szervezet és jótékony magánszemély összefogásával kapnak ajándékot a nehéz helyzetben élő, sérült gyermeket nevelő családok. A gyerekjátékok mellett tartós élelmiszerrel lepik meg a szülőket, akiknek ez hatalmas segítség, hiszen sokan a rezsit is épphogy fizetni tudják.

Rekordot döntött az Életfa (2021)

Az Életfa Csoport Egyesület volt a Civil Licit Érd jótékonysági árverés kedvezményezettje, amely minden várakozást felülmúlva és rekordokat döntögetve több, mint 2,2 millió forintot gyűjtött a hónapban.

Mentorszülőket képeztek (2021)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Slachta Margit Szociálpolitikai Intézet finanszírozásában mentorszülői tréningen vettek részt az Életfa Csoport Egyesület tagjai.

Megvalósult álmok (2021)

A nyári terápiás és szabadidős programok lebonyolítása mellett már az őszre készül az Életfa: az Érdi Tankerületi Központtal született megállapodás keretében fejlesztő napközit indítanak.

Kutyaterápia és régi-új programok(2020)

Egy kutya nemcsak társ vagy házőrző lehet, hanem jutalom és motiváció is. Azoknak a tartósan beteg gyerekeknek mindenképp, akik részt vettek az Életfa által szervezett kutyás terápiás programon.

Kacifántosok Életfája (2019)

Kutyás és mentálhigiéniás tréning, családi programok, kézműves délutánok, elsősegély tanfolyam – többek közt ezeket a programokat nyújtotta 2018-ban az Életfa Csoport.


CSALÁDTÖRTÉNETEK

Egy-egy család élettörténete mögött igen nehéz pillanatok, hetek, hónapok és évek húzódnak meg. A baj bekövetkezik, a legtöbb esetben rajtunk kívüálló okból, és egyszer csak egy rendkívül nehéz és ismeretlen helyzetben találod magad, amikor nem tudod, hogy kihez fordulj segítségért.

Az egyik legnehezebb az egész történetben, hogy egyedül érzed magad a problémával és nincsenek kialakult folyamatok a családok megsegítésére, támogatására. Nem tudja a család, hogy hova menjen fejlesztésre a gyerekkel, milyen állami és önkormányzati juttatások járnak, mi vár rá most, a közeljövőben és a távoljövőben, mert nem ismeri a lehetőségeket. És senki nincs a rendszerben, aki mellette állna és el tudná mondani. Mindenért egyedül kell megküzdeni.

Életfa Csoport Egyesület

Az Életfát azért hoztuk létre, hogy az újabb családoknak ne egyedül kelljen ezeket megküzdeniük, legyen mellettük egy csapat, akire számíthatnak, és nem mennek felesleges köröket, nem megy rossz helyre az az energia, amit magára és a gyermekére kellene fordítaniuk.

Egy kis betekintést nyerhettek Életfás családjaink történeteibe.