Életfa Csoport Egyesület

Az Életfa Csoport Egyesület története

Az Életfa Csoport Egyesület sajátos nevelési igényű (SNI), valamint sérült-, halmozottan sérült gyermeket nevelő, Érd és környékén élő szülők, családok közössége.
2015 óta működünk együtt, hogy - gyermekeink ellátását, szocializációját, tanulási és életmódbeli esélyegyenlőségét javítva - igazi közösséget teremtsünk, sorstársakat találjunk és megoldást keressünk a hasonló élethelyzetben lévő családoknak.
Szeretettel látunk mindenkit egyrészt az online térben, a zártkörű szülői facebook és az egyesületi facebook csoportban, másrészt a személyes jelenlétű, változatos programjainkon (fejlesztéseken és családi-baráti színes, élmény alapú programokon egyaránt).
2015 - Életfa Csoport megalapítása 7 családdal
2017 - Egyesületté alakulás
2020 - Közhasznú egyesületként való bejegyzés
Csoporttagok aktuális száma: közel 500 érintett család

MERT EGYÜTT NÖVÜNK NAGYRA!

   

Életfánk fő ágai

Életfa közösség

Legyél része barátságos, segítő közösségünknek!

Aktív közösséget építünk, személyes találkozókkal, kapcsolatokkal. Nem csak virtuális közösség vagyunk. Egy befogadó, nyitott, jókedvű közésségnek tartanak minket kívülállók is.
Valóságos barátságok alakulnak ki, szeretetteljes környezetben.
Az Életfa közösség non-profit csoport, érintett családokból, szülőkből, családtagokból álló közösség.
Ha a régi barátaiddal már nem olyan a kapcsolat, mint korábban volt, és vágyódsz sorstársakra, 
 akikkel megoszthatod örömeidet, fájdalmaidat, gondolataidat, ötleteidet, ha kimozdulnál,
akkor gyere és tarts velünk különböző programjainkon, kulturális-, és sporteseményeinken,
valamint kézműves, szociális és beszélgetős találkozóinkon!

Segítő szakembereink

Szűcs Hajni

Gyógypedagógus

Gyógypedagógus és logopédus, valamint matematika tanár SNI-s gyermekekre szakosodva. Sajátos nevelési igényű gyermekek komplex gyógypedagógiai, illetve logopédiai terápiája egyéni és kiscsoportos formában az Életfában és a Lépegető Fejlesztő Kuckóban. >>

Nagy Fruzsina

Gyógypedagógus

Gyógypedagógus, komplex mozgásterápiás fejlesztő. Tanulásban akadályozott, nehezített gyerekek segítése. Iránymutatás egy kis bíztatással, támogatással, sikerélményen keresztül. Mert minden gyermek képes önmagához mérten a fejlődésre.


Szabó Eszter

Konduktor

Konduktorként a mozgásukban korlátozott gyermekek komplex fejlesztése, életkortól függetlenül. A konduktív pedagógia által a gyerekek megtapasztalják játékos formában a különböző mozgásformákat, miközben kialakul a mozgás szeretete.

Illés István

Zeneterápia vezető, énektanár

Zeneterápiás foglalkozások az Életfában és a Móra Ferenc Általános Iskolában. Szóló- és klasszikus gitár tanítása. A zene szenvedélyes szeretét közvetítjük sikeresen évek óta minden korosztály részére. A zeneterápia alatt számos hangszerrel, valamint gyermek-, és népdalokkal találkozhatnak a gyerekek és szüleik.

Szanyi Móni

Vizi terápia, úszásoktató

Kis csoportos és egyéni vizi terápia az Érdi Arénában. A víz jótékony hatásai közé sorolhatjuk a légzés és az állóképesség fejlődését, a gerinc és a teljes testtartás javulását, valamint segíti a könnyedebb mozgást, az idegrendszeri feszültség levezetését, a feszes izmok kilazulását. A meleg víz egyszerre nyújt testi-lelki élményt.

Villám Orsi

Pszichológus

 Pszichológiai tanácsadás és coaching. Főbb területek: szorongás, vírushelyzet kezelése, pánik, alvásproblémák, párkapcsolati/házassági nehézségek, önismeret, érzelmek megértése, szülő-gyermek kapcsolat, PTSD, kacifántos gyermek a családban (16 éves kor felett). A Lelked Rajta oldal megalkotója.

ÿse⿠׿n>

Vélemények

Hasonló családok

"Nagyon jó volt hasonló családokkal megismerkedni, beszélgetni, nevetgélni a saját problémáinkon kicsit, A sokszor különböző és mégis hasonló élettörténetek összehoznak bennünket.. Jó végre egy értő közösségre találni."

Fonó

"Szuper, hogy elindult a Fonó is, én is, én is... mindig is akartam, de sosem tudtam elkezdeni a horgolást... Köszi, hogy megtanulhatom! Nagyon sokat segített a sok nevetés is. Horgolás, szappankészítés, festés - mind összehoz..."

Rengeteg program

"Voltam veletek színházban, kirándulni, elõadásokon, bicajozni, voltam szülõ tréningen. Nagyon hálás vagyok, hogy visszaadtátok a régi életemet. Újra tartozni tudok valahová. Ja és napi két jó szót a Fb-on is jól esik olvasni."